Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
8 March 2018 -

Vakantie naar Thailand geboekt? Dat is een mooi vooruitzicht. Een goede voorbereiding is altijd handig. Hoe meer u weet over uw vakantiebestemming, hoe meer u ervan weet te genieten. Daarom zet Verzekering.nl 5 reistips voor u op een rijtje.

1. Verzeker uzelf tegen risico’s

- Reisverzekering met dekking geneeskundige kosten. Net als bij alle andere reizen raden wij sterk aan om een reisverzekering af te sluiten. Zelfs als u denkt dat u geen risico loopt. U kunt een kortlopende of een doorlopende reisverzekering afsluiten. Een kortlopende reisverzekering heeft een vaste ingangsdatum en einddatum. Een doorlopende reisverzekering geldt het hele jaar door en pakt doorgaans voordeliger uit als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Vergelijk nu de beste reisverzekeringen.

- Zorgverzekering met buitenlanddekking. Met een basisverzekering bent u verzekerd voor onvoorziene noodzakelijke zorg in het buitenland. Uw verzekeraar vergoedt ziekenhuiskosten dus deels. Let wel op: de wet gaat uit van wat een behandeling in Nederland kost. In het buitenland kan deze meer kosten. Als u ook deze kosten vergoedt wilt hebben kunt u een zorgverzekering met buitenlanddekking afsluiten. Deze aanvullende verzekering kunt u niet het hele jaar afsluiten.

- Annuleringsverzekering. Deze verzekering vergoedt uw reiskosten geheel of gedeeltelijk als uw reis niet door gaat. Vooral bij dure, verre reizen is het verstandig om een annuleringsverzekering te nemen. Net als bij een reisverzekering zijn er kortlopende en doorlopende annuleringsverzekeringen.

2. Reis met het openbaar vervoer en per taxi

Er zijn in Thailand genoeg opties om met het openbaar vervoer te reizen. Thailand heeft een redelijk goed spoornetwerk. Er is ook een nachttrein beschikbaar. In steden zelf kunt u gebruik maken van een taxi of een Tuk Tuk.

3. Neem genoeg noodzakelijke geneesmiddelen mee

Het is verstandig om genoeg medicijnen mee te nemen als u deze nodig heeft. U kunt bij uw apotheek vragen of zij uw medicatieoverzicht willen uitdraaien. Let erop dat sommige medicijnen, zoals ADHD medicijnen, onder de Opiumwet vallen. Als u deze medicijnen mee wilt nemen naar Thailand moet u een Schengenverklaring of medische verklaring aanvragen.

4. Bereid u voor op muggen

In Thailand zijn kunt u last krijgen van muggen. Ook de malariamug is actief in Thailand. Neem daarom genoeg DEET mee om u hiertegen te beschermen. In Thailand zijn muggen vooral actief tijdens zonsopkomst en zonsondergang. In de jungle kunt u het beste lange mouwen en lange broekspijpen dragen.

Verzekering.nl wenst u veel reisplezier.

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright