Op de hoogte
blijven?
16 January 2018 -

De aanvullende pakketten die naast uw basisverzekering beschikbaar zijn, bieden steeds minder dekking. Let dus goed op de polisvoorwaarden van uw aanvullende zorgverzekering. Het kan namelijk dat u minder vergoed krijgt dan voorheen. Zo zijn de vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, brillen en orthodontie lager.

Oorzaak lagere vergoedingen

Als steeds minder mensen zich aanvullend verzekeren heeft de verzekeraar minder inkomsten aan premies. Gevolg: de verzekeraars moeten hun vergoedingen verlagen om de aanvullende verzekering betaalbaar te houden. Dit is een tegenvaller voor mensen die een aanvullend pakket hebben en daar veel gebruik van maken.

Voorbeeld: in 2017 vergoedden sommige verzekeraars fysiotherapie tot wel € 1000,-. Dit bedrag is voor 2018 verlaagd naar een maximum € 350,-. Ook de vergoeding voor een nieuwe bril is verlaagd van € 100,- naar een bedrag van €75,-.

Minder aanvullend verzekerden

Verzekerden hebben tegenwoordig een kritische houding naar de zorgkeuze, waardoor zij minder gebruik maken van de aanvullende verzekering. Mensen verzekeren zich niet voor zorg die zij niet nodig denken te hebben. Als iemand goede ogen heeft zal deze persoon bijvoorbeeld geen aanvullende verzekering voor brillen afsluiten.

Aanvullende verzekering voordelig?

De aanvullende verzekering kan voordelig zijn als u veel zorg uit dit pakket nodig denkt te hebben. Echter bestaan aanvullende verzekeringen vaak uit een bundeling van zorg. Zo voegen veel verzekeraars fysiotherapie, tandzorg, alternatieve geneeskunde en brillen samen tot een pakket.

Als u bijvoorbeeld alleen de brillenvergoeding nodig heeft, kan het dat u meer aan premie betaalt dan u geld ontvangt aan vergoeding. U betaalt dan immers ook premie voor de vergoedingen waar u geen gebruik van maakt. Weeg de te verwachten vergoedingen dus af tegen de premie die u betaalt.

Zorgverzekering afsluiten

Benieuwd of uw aanvullende verzekering nog wel goed bij u past? Op Verzekering.nl kunt u snel en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken en afsluiten. U kunt dan precies zien welke zorgverzekering het goedkoopste is en het beste bij u past.

Vergelijk de beste verzekeraars

Overige informatie

© copyright