Op de hoogte
blijven?
10 May 2017 - Jeremy

Kunt u onverwachts niet op reis vanwege het overlijden van een familielid of vanwege een echtscheiding? In dit soort gevallen krijgt u, als u een annuleringsverzekering heeft, het bedrag geheel of gedeeltelijk terug van de verzekering.

Een annuleringsverzekering vergoedt de schade wanneer u niet op reis kunt of u uw reis vroegtijdig moet afbreken. Ook bij vertrekvertraging van uw reis worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed. Bij de wat goedkopere reizen is het te overwegen om het annuleringsrisico zelf te dragen. Bij de duurdere en verre reizen is een annuleringsverzekering wel verstandig om af te sluiten.

Wanneer vergoedt een annuleringsverzekering?
In bijna alle gevallen biedt een annuleringsverzekering dekking als u de reis moet annuleren om een van de onderstaande redenen:
  • Bij het overlijden of een ernstige ziekte van uzelf of familieleden in de eerste of tweede graad.
  • Bij het overlijden of een ernstige ziekte van personen waarbij je in het buitenland zou verblijven.
  • Als de verzekerde onvrijwillig werkloos is geworden voor onbepaalde tijd.
  • Indien een eigendom van de verzekerde in Nederland door brand, inbraak, storm, overstroming, ontploffing of blikseminslag ernstig beschadigd is zodat de aanwezigheid van de verzekerde dringend vereist is.
  • Bij een zwangerschap van de verzekerde of partner.
  • Bij een echtscheiding van de verzekerde, waarvoor een echtscheidingsprocedure in gang is gezet. Bij samenwonen is een definitieve relatiebreuk alleen gedekt als uw een samenlevingscontract heeft.
  • Bij het overlijden van uw huisdier binnen 14 dagen voor de aanvang van de reis.
  • Als u binnen 30 dagen voor aanvang van de reis onverwachts een nieuwe huurwoning in uw thuisland krijgt toegewezen.
Dit zijn de algemene redenen. Wilt u weten of u bij uw annuleringsverzekering hiervoor ook verzekerd bent? Kijk dat dan zeker even na.
Hoe sluit ik een annuleringsverzekering af?
Op onze site van verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een annuleringsverzekering afsluiten. Let erop dat u dit wel doet binnen 7 dagen na het boeken van uw vakantie. Een tip is om de annuleringsverzekering gelijk af te sluiten nadat u uw vakantie heeft geboekt.

 Kijk hier in onze vergelijker voor een reisverzekering die bij u past.

 

 

Vergelijk de beste verzekeraars

Overige informatie

© copyright