Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
19 May 2015 - Jeremy

Consumenten besparen niet alleen op hun autoverzekering, maar ook op de auto zelf. Autodealers die oude, kleine tweedehands auto's aanbieden doen goede zaken, want de vraag naar deze voertuigen is in de afgelopen jaren flink gegroeit. De verkoopcijfers zijn zelfs met 60 procent gestegen.

Als het maar rijdt
Niet alleen de autobedrijven zien hun verkoopcijfers stijgen. Als je zelf een oude auto wilt verkopen, hoef je niet bang te zijn dat je hem niet kwijt raak. Ook de cijfers van de onderlinge verkoop zijn in de afgelopen vier jaar gestegen.

De meest populaire auto's zijn volgens het VWE voertuiginformatie en -documentatie voertuigen tussen de dertien en twintig jaar oud. Wat betreft het type is er veel vraag naar de Subaru Vivio en Volkswagen Lupo. Deze oudere, lichte auto'tjes zijn zo gewild vanwege de lage aanschafwaarde. Daarnaast is de autobezitter minder geld kwijt aan bijvoorbeeld de wegenbelasting en de autoverzekering.

Verzekering
Auto's tussen de dertien en twintig jaar oud zijn bijna niets meer waard. De dagwaarde zal niet hoger zijn dan een paar honderd euro. Bij schade aan de auto zelf krijg je dan ook (bijna) niets vergoed. Het is in dat geval niet nodig om de auto casco te verzekeren (volledig of beperkt casco). Voertuigen die ouder zijn dan tien jaar worden doorgaans dan ook alleen W.A. verzekerd met eventueel een aanvullende ongevallen- of rechtsbijstandsverzekering.

Rijdt jij zo'n fijne, oude wagen? Vergelijjk je autoverzekering met behulp van onze autovergelijker. Je hebt in een paar klikken de goedkoopste autoverzekering gevonden.

Bron: VWE voertuiginformatie en -documentatie

Gerelateerde artikelen

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright