Fietsverzekering vergelijken

Dekking tegen schade & diefstal

Fietsverzekering vergelijken

Vergelijk en sluit binnen 5 minuten af!

Jaarlijks worden er meer dan 700.000 fietsen gestolen in Nederland. Door een goede fietsverzekering af te sluiten, voorkom je een financiële tegenvaller. Door verschillende dekkingen te kiezen, kun je de fietsverzekering helemaal op jouw persoonlijke situatie afstemmen. Als je in de stad woont, is de kans op diefstal groot. Dankzij de fietsverzekering hoef je zelf de reparatie van deze schades niet te betalen en kun je zorgeloos gebruikmaken van je fiets. 

Vind de beste fietsverzekering voor jou

Bij Verzekering.nl begrijpen we dat het uitkiezen van de perfecte fietsverzekering tegen een scherpe premie geen eenvoudige taak is. Nederland telt meer dan 23 miljoen fietsen, variërend in soorten en merken. De juiste verzekering vinden vereist dat je let op dekking, voorwaarden, en natuurlijk de premie. Het individueel bekijken van deze aspecten bij verschillende verzekeraars kan veel tijd in beslag nemen. Daarom bieden we je een onafhankelijke vergelijkingstool aan. Met deze tool kun je gemakkelijk en snel de premies van verschillende fietsverzekeraars met elkaar vergelijken. Door nauwkeurig de informatie over je fiets in te vullen, helpen we je bij het vinden van een voordelige fietsverzekering die nauw aansluit bij jouw behoeften, zonder dat je urenlang hoeft te zoeken. Je fiets verzekeren doe je gemakkelijk en onafhankelijk via Verzekering.nl.

Groot aanbod van fietsverzekeringen

 Vind de beste premie voor jouw situatie

 Het beste onafhankelijke advies voor jou

Binnen 5 minuten een fietsverzekering afsluiten

Wil je meer weten over de fietsverzekering? Klik dan op de knop hieronder om meer te weten te komen.

Onze top 3 fietsverzekeraars

Waarop zijn de premies van de doorlopende fietsverzekering gebaseerd?

De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

  • Stadsfiets / gewone fiets
  • Aanschafwaarde fiets: € 1000,-
  • Eigen risico max € 300,-
  • Geen accessoires
  • Geboortedatum: 01-01-1960
  • Postcode 9971 AA
  • Standaard dekking (wisselend per verzekeraar is dit enkel diefstal of diefstal & schade)
  • Geen aanvullende dekking

Datum berekening: 22 maart 2024

Keuze uit de beste fietsverzekeraars

Een groot aanbod van verzekeraars van fietsverzekeringen

Gemakkelijk vergelijken in 3 stappen

Met onze vergelijkingstool sluit je binnen 5 minuten makkelijk een fietsverzekering af!
1

Stap 1: je fiets

Kies je soort fiets en vul je postcode en aankoopprijs in.

2

Stap 2: je dekking

Selecteer eventueel aanvullende dekkingen.

3

Stap 3: vergelijk je aanbod

Vergelijk fietsverzekeringen op premie, dekking en looptijd.

Veelgestelde vragen over fietsverzekeringen

De belangrijkste antwoorden over fietsverzekeringen

Wat is een fietsverzekering?

Een fietsverzekering biedt je bescherming tegen de financiële gevolgen van schade aan of diefstal van je fiets. Als zoiets gebeurt, kan de verzekeraar je helpen door je een nieuwe fiets te geven of de kosten die je hebt gemaakt te vergoeden, afhankelijk van wat je in je polis hebt afgesproken. Net als bij veel andere soorten verzekeringen, kun je kiezen uit verschillende dekkingsniveaus. Over het algemeen bieden fietsverzekeraars een basisdekking aan, die de essentiële risico’s dekt, en aanvullende dekkingen voor wie extra bescherming wil.

Wat dekt een fietsverzekering?

Net als bij vele andere verzekeringen bieden verzekeraars verschillende soorten dekkingen aan. Grofweg maken fietsverzekeraars onderscheid tussen een fietsverzekering met basisdekking en een fietsverzekering met aanvullende dekking.

Elegant kees (450 x 200 px)

Fietsverzekering met basisdekking

Een fietsverzekering met basisdekking bestaat bij de meeste verzekeraars uit de volgende punten. Vergoeding voor:

  • Diefstal van je fiets
  • Diefstal van vaste accessoires
  • Schade door poging tot diefstal
  • Juridische hulp



Fietsverzekering met aanvullende dekking

Bij een fietsverzekering met aanvullende dekking worden naast de vergoedingen uit de basisdekking ook de volgende punten vergoed.

  • Schade aan je fiets
  • Vandalisme
  • Professionele pechhulp voor je fiets
  • Vergoeding leenfiets

Direct je fiets verzekeren

Het afsluiten van een fietsverzekering is cruciaal voor elke fietser. Hoewel het niet verplicht is zoals bij een autoverzekering, kan een fietsverzekering erg handig zijn. Fietsen kunnen gemakkelijk beschadigd raken, of je nu in een drukke stad woont of niet, waar de kans op schade en diefstal alleen maar toeneemt. Gezien de relatief lage premies, kan een fietsverzekering de kosten voor reparaties, zoals het plakken van een band of het rechtmaken van een wiel, of zelfs de aanschaf van een nieuwe fiets, ruimschoots compenseren.

Het aanbod van fietsverzekeringen verschilt echter per verzekeraar, zowel qua dekking als qua type polis. Het loont daarom om verzekeraars te vergelijken om zo de fietsverzekering te vinden die het best bij jouw wensen past. Via onze website kun je gemakkelijk het type fiets selecteren dat je wilt verzekeren en vervolgens de verzekeringen vergelijken. Met behulp van onze overzichtelijke vergelijkingstabel kun je de verschillende dekkingen en bijbehorende premies naast elkaar leggen. Of je nu een gewone stadsfiets hebt of een ander type, door de verzekeringen te vergelijken via onze tabel vind je snel de verzekering die perfect aansluit bij jouw behoeften, zowel persoonlijk als financieel.

Wat kost een fietsverzekering?

De fiets is in Nederland een zeer populair vervoersmiddel. Als je een fiets hebt aangeschaft, heb je meestal flink wat geld opzij gelegd om de fiets te kunnen kopen. Het verzekeren van je fiets kan dan vrij verstandig zijn. Wat kost het verzekeren van je fiets? De hoogte van de premie voor je fietsverzekering is afhankelijk van een aantal dingen:

1. Je fiets
  • Normale (stads) fiets
  • Bakfietsverzekering: Sinds een aantal jaar is de bakfiets immens populair geworden onder jonge ouders. De bakfietsen en haar onderdelen zijn vaak redelijk prijzig en daarom is het slim om je goed te verzekeren tegen schade of diefstal.
  • Racefiets: Ook racefietsen zijn in populariteit gestegen de afgelopen tijd. De designs worden alsmaar moderner, dunner en lichter. Dat is natuurlijk prachtig voor het oog, maar dat betekent wel dat je je racefiets altijd goed vast moet zetten. Het is in ieder geval een goed idee om je te verzekeren zodat je kan blijven racen naar je werk of school.
  • Mountainbike: De echte mountainbiker gaat er flink op los door de modderige paden, bossen of duinen. Het is dan ook niet gek dat er zo nu en dan iets beschadigd aan de fiets. Omdat de mountainbike vaak wordt gebruikt op vakantie dekken veel verzekeraars ook schade of diefstal in het buitenland (wel binnen Europa).
  • E-bike/elektrische fiets: De e-bike en de elektrische fiets worden vaak met elkaar verward. De e-bike is een fiets die op stroom werkt en waarbij de bestuurder niet meer hoeft te trappen. Wel is het met de e-bike mogelijk om zelf te trappen. De elektrische fiets is een fiets met een hulpmotor die het trappen vergemakkelijkt, maar niet helemaal overbodig maakt. Ondanks dat deze twee soorten fietsen niet hetzelfde zijn beschouwen verzekeraars het vaak wel zo. Wees dus maar niet bang als er maar één van de twee soorten fietsen genoemd wordt.
2. De waarde van je fiets

De premie die je betaalt voor een fietsverzekering hangt voor een deel af van hoeveel je fiets waard is. Dit komt doordat een duurdere fiets meer kost om te vervangen of te repareren als er iets mee gebeurt. Verzekeraars kijken naar de waarde van je fiets om een premie te bepalen die eerlijk weerspiegelt wat het hen zou kosten om je uit de brand te helpen bij diefstal of schade. 

3. Dekking voor je fiets

Meer uitgebreide dekkingen, die bijvoorbeeld ook vandalisme, schade aan je fiets, en zelfs pechhulp onderweg omvatten, zullen logischerwijs een hogere premie hebben. Dit komt omdat je met een breder pakket aan dekkingen in meer situaties aanspraak kunt maken op hulp of vergoeding van de verzekeraar.

4. Je woonplaats

De meeste verzekeraars hanteren de volgende regio’s:

  • Regio 1: Grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht;
  • Regio 2: Middelgrote steden als Leiden, Amersfoort, Arnhem, Breda, Den Bosch, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Nijmegen, Rijswijk, Tilburg en Voorburg;
  • Regio 3: De rest van Nederland behalve de provincies Drenthe, Groningen, Friesland, Zeeland;
  • Regio 4: De provincies Drenthe, Groningen, Friesland en Zeeland.

Beste fietsverzekeringen volgens MoneyView

In december 2023 heeft het onafhankelijke onderzoeksbureau MoneyView een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar fietsverzekeringen, waarbij verschillende verzekeraars zijn beoordeeld. Hierbij werden 17 producten onderzocht. Er is zowel gekeken naar ‘normale’ fietsen, bakfietsen als voor e-bikes. De volgende verzekeraars hebben zich onderscheiden met een maximale score van 5 uit 5 sterren voor specifieke aspecten:

Prijs:

  • Allianz Global Assistance is de beste uit de test gekomen voor prijs. Wat Allianz Global Assistance opmerkelijk maakt, is dat ze voor het vierde opeenvolgende jaar vijf sterren op prijs behalen, wat getuigt van consistente kwaliteit en kostenefficiëntie in hun fietsverzekering aanbod.

Voorwaarden:

  • Univé is de beste uit de test gekomen voor voorwaarden. Wat deze verzekeraar echt opmerkelijk maakt, is de aanzienlijk hogere uitkering bij de gestegen nieuwprijs van de verzekerde fiets, in vergelijking met andere aanbieders. Deze erkenning bevestigt Univé als een solide keuze voor fietsers die waarde hechten aan uitgebreide dekking en gunstige voorwaarden in hun fietsverzekering.

Het is essentieel om op te merken dat de “beste” fietsverzekering afhangt van individuele behoeften, voorkeuren en de specifieke dekking die je zoekt. Vergelijk de voorwaarden en prijzen om de beste fietsverzekering voor jouw situatie te vinden.

De beste e-bike verzekering

Ben je opzoek naar de beste e-bike verzekering? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wanneer je een e-bike aanschaft kan je met het dilemma komen te staan: ’Moet ik mijn e-bike verzekeren of niet?’. Dat je twijfelt is heel begrijpelijk.

De beste e-bike verzekering vinden die bij jou past is namelijk niet altijd gemakkelijk. Er zijn een aantal redenen waarom je zou moeten kiezen voor de beste e-bike verzekering. Wanneer je een e-bike aanschaft kost dat aardig veel geld. Als je een kwalitatief goede e-bike koopt, kun je heel gemakkelijk een bedrag uitgeven van meer dan € 1.000. Dit is natuurlijk een behoorlijke investering. Het zou dan ook zonde zijn wanneer er schade aangebracht zou worden aan jouw dierbare e-bike. Om je in te dekken tegen vervelende schadegevallen met je e-bike kun je jezelf verzekeren met een e-bike verzekering. 

Goedkoopste e-bike verzekering

Als je een e-bike verzekering wilt afsluiten, kan het zo zijn dat je de hoogte van de premie belangrijk vindt. Op Verzekering.nl kun je de goedkoopste e-bike verzekeringen bekijken. De goedkoopste e-bike verzekeringen worden door ons op een rijtje gezet, zodat jij gemakkelijk de e-bike verzekeringen kunt vergelijken. Voor meer informatie over de beste e-bike verzekeringen, kun je onze webpagina bekijken.

5 tips bij het vergelijken van fietsverzekeringen

Vergelijken van fietsverzekeringen kan overweldigend zijn door het brede aanbod en de diversiteit in dekkingen. Hier zijn vijf tips die je kunnen helpen bij het vinden van de beste fietsverzekering voor jouw situatie:

Tip 1: Bepaal je dekkingsbehoeften
Voordat je fietsverzekeringen gaat vergelijken, is het cruciaal om te bepalen wat je precies nodig hebt. Gebruik je de fiets voor dagelijkse woon-werkverkeer, sportactiviteiten of misschien voor lange toertochten? Afhankelijk hiervan kun je behoefte hebben aan verschillende dekkingen, zoals diefstal, schade door vallen of botsen, en pechhulp.

Tip 2: Vergelijk de dekkingslimieten en uitsluitingen
Kijk niet alleen naar de premie, maar ook nauwkeurig naar wat en tot welk bedrag iets gedekt wordt. Sommige verzekeringen bieden wellicht een aantrekkelijke premie, maar tegelijkertijd beperktere dekkingslimieten of meer uitsluitingen. Zorg ervoor dat de verzekering kan opdraaien voor de kosten die je het meest waarschijnlijk zult tegenkomen, zoals diefstal of schade.

Tip 3: Controleer de dekking voor diefstal en schade
Diefstal en schade zijn de voornaamste redenen om een fietsverzekering af te sluiten. Controleer goed of beide gedekt zijn en onder welke voorwaarden. Kijk ook naar de procedure voor het claimen van schade of diefstal; soms is een goed slot of een bewijs van slotgebruik vereist.

Tip 4: Lees de kleine lettertjes voor specifieke uitsluitingen
Elke verzekering heeft eigen uitsluitingen, zoals schade door nalatigheid of diefstal zonder adequaat bewijs van beveiliging. Het is belangrijk om deze goed door te nemen, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan bij een schadeclaim.

Tip 5: Check de reputatie van de verzekeraar
De kwaliteit van klantenservice en claimafhandeling is essentieel. Een snelle en eerlijke afhandeling van claims kan een grote stressfactor wegnemen bij diefstal of schade. Lees reviews en ervaringen van andere klanten om een beeld te krijgen van de betrouwbaarheid en servicegerichtheid van de verzekeraar.

Hoe vergelijken we bij Verzekering.nl

Bij Verzekering.nl nemen wij een uitgebreide selectie van fietsverzekeraars op de markt mee in de vergelijking. Zo krijg je bij ons altijd een aanbod te zien dat up-to-date is. Goed om te weten is dat wij hierin een selectie maken van aanbieders van fietsverzekeringen waar wij mee samenwerken. Op deze manier kunnen wij altijd de beste fietsverzekeringen aanbieden waar wij volledig achter staan.

Zo verdienen wij ons geld

Als je ervoor kiest om via onze website een fietsverzekering af te sluiten, ontvangen wij een eenmalige vergoeding van de verzekeraar. Het goede nieuws is dat wij geen kosten aan jou doorberekenen voor het gebruik van onze website. Bovendien blijven je premies hetzelfde, ongeacht of je via ons of rechtstreeks bij de verzekeraar je fietsverzekering afsluit.

Onze kwaliteit waarborgen wij zo

Er is niets belangrijker dan het afsluiten van een goede verzekering. Of het nu gaat om een fiets-, reis-, auto-, inboedel-, of een andere verzekering. Onze maatstaven zijn altijd hetzelfde. We vergelijken dan ook objectief en onafhankelijk onze verzekeringen. Hierdoor worden er geen partijen voorgetrokken.

Daarnaast werken we met een zo uitgebreid mogelijk aanbod. We staan alleen open voor een samenwerking met partners als zij een compleet aanbod aanbieden.

Ons doel is namelijk om zowel budget opties als uitgebreidere verzekeringen aan je voor te kunnen leggen. Zo kan onze vergelijkingstool de beste verzekering voor jou aanbieden.

De voordelen van de vergelijker van Verzekering.nl

Ons doel is om de best passende fietsverzekering voor jouw wensen te vinden. We streven ernaar dat je goed verzekerd bent tegen een gunstige prijs. Onze vergelijker kan je uitstekend helpen bij het berekenen van een passende premie. Je krijgt een overzichtelijke lijst te zien met verzekeraars, gerangschikt van de laagste naar hoogste premie, op basis van jouw specifieke wensen en behoeften. Hier kun je gemakkelijk meer informatie vinden over de verzekeraars en de voorwaarden doornemen.

De voordelen van het gebruiken van onze vergelijker zijn enorm. Als je allerlei verzekeringen één voor één zou moeten opzoeken, kost dat veel tijd. Bij ons heb je in slechts 4 stappen en minder dan 5 minuten tijd een volledig overzicht van diverse verzekeraars. Bovendien is onze vergelijker 100% onafhankelijk. We streven echt naar het beste voor jou. Onze vergelijker is eenvoudig, overzichtelijk, tijdbesparend en betrouwbaar. Klik op de knop ‘vergelijk fietsverzekeringen’ en vind eenvoudig de beste premie voor jouw situatie.

Bronnen en expertise

De volgende bronnen zijn geraadpleegd bij het opstellen van deze pagina:

Gecontroleerde informatie door een expert

Martin Dekker

Martin Dekker

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Martin Dekker. Martin houdt zich constant bezig met het waarborgen van de kwaliteit van het aanbod dat wij aanbieden. Hij checkt hierbij of de informatie van de aanbieders overeenkomt met de informatie die wij geven.

Scroll naar boven