Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Hoeveel betaal je voor een inboedelverzekering?

Antwoord

Met de verzekeringsmaatschappij spreek je af voor welk bedrag je jouw spullen verzekert tegen schade. Het bedrag moet gelijk zijn aan de waarde van de spullen als je deze nieuw zou moeten kopen. Over het algemeen is het verzekeren van een appartement gemiddeld goedkoper dan het verzekeren van een vrijstaande woning. Steeds meer verzekeraars kiezen voor een verzekerd bedrag tot 100.000 euro. Verzekeringen met een allriskdekking zijn uiteraard duurder. Het verzekeren van het huis zelf is ook belangrijk om niet te vergeten.

De hoogte van je premie

De hoogte van de premie die je maandelijks moet betalen is afhankelijk van:

  • Het bedrag waarvoor je verzekerd bent. Deze ‘verzekerde som’ moet gelijk zijn aan de nieuwwaarde van de verzekerd inboedel. Het bedrag hangt samen met jouw inkomen, het type en de grootte van de woning, je gezinssamenstelling en je bezit.
  • De dekking van de polis
  • Het eventuele eigen risico.
  • De regio waarin je woont.

Grote premieverschillen

Voor een inboedelverzekering zijn de premieverschillen erg groot. Voor een tussenwoning betaal je gemiddeld 12,25 euro per maand. In de goedkoopste regio’s betaal je gemiddeld 9,00 euro en in een dure regio kost een inboedelverzekering al gauw 15,50 euro. De premie voor een vrijstaande woning komt hoger uit. In een goedkope regio betaal je voor een vrijstaande woning gemiddeld 10,50 euro premie en in een dure regio 23,00 euro premie per maand.

Goedkope of dure regio

Hieronder een indicatie van de premie in euro’s per maand voor een extra uitgebreide inboedelverzekering. De premie geldt voor een verzekering zonder eigen risico en is inclusief 21% assurantiebelasting, exclusief poliskosten.

Gemiddelde premie in een goedkope regio

Appartement: € 9,00
Tussenwoning: € 9,00
2-onder-1 kap: € 9,00
Hoekwoning: € 9,50
Vrijstaande woning: € 10,50

Gemiddelde premie in een goedkope regio

Appartement: € 15,00
Tussenwoning: € 15,50
2-onder-1 kap: € 16,00|
Hoekwoning: € 17,50
Vrijstaande woning: € 23,00

Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright