Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Hoe kies ik de beste inboedelverzekering?

Antwoord

Bij het kiezen van een goede inboedelverzekering komt veel kijken. Bedenk eerst voor jezelf voor welke van je eigendommen je een inboedelverzekering nodig hebt en voor welke een opstalverzekering. Als er iets kapot gaat dat vastzit aan het huis doe je een beroep op de opstalverzekering. Als er iets kapot gaat dat niet vastzit aan het huis doe je een beroep op de inboedelverzekering.

Wat wordt gedekt door een inboedelverzekering?

Woningbrand wordt met een inboedelverzekering gedekt. Het uitgekeerde bedrag is vaak wel te laag om dezelfde spullen opnieuw te kopen. Verzekeraars werken met afschrijvingstabellen om te bepalen hoeveel ze moeten uitkeren. Schade als gevolg van een inbrak of diefstal wordt ook gedekt. Om fraude te voorkomen eisen verzekeraars dat je aangifte doet bij de politie. Schade door wateroverlast wordt door alle inboedelverzekeraars gedekt. Bij veel verzekeraars geldt dit niet wanneer neerslag binnendringt door openstaande ramen of deuren of waterschade tijdens een verbouwing.

Welke dekking kies ik?

Bij een inboedelverzekering kan je kiezen uit twee soorten dekkingen. Je kan kiezen voor een extra uitgebreide dekking, die alleen voorvallen dekt die in de polisvoorwaarden staan. Je kan ook kiezen voor een allrisk dekking, die alle schadegevallen dekt tenzij ze nadrukkelijk zijn uitgesloten. Het belangrijkste verschil is dat allrisk ook schade vergoedt als je zelf iets laat vallen. Deze dekking is ruimer en duurder dan extra uitgebreid. Vervolgens moet je nadenken welke extra dekking je nodig hebt. Je hebt een dekking buitenshuis. Als je vaak waardevolle spullen mee naar buiten neemt, zoals een laptop, smartphone of camera, dan kan een buitenshuis dekking interessant zijn. Kostbare spullen als computerapparatuur, kunst en sieraden zijn vaak voor een lager bedrag verzekerd. Soms voor maar 2500 euro. Bij diefstal kan het bedrag zelfs lager liggen.

Inboedelverzekering als student?

Als student is een inboedelverzekering zeker handig. Er wordt namelijk relatief veel ingebroken in studentenhuizen en ze zijn niet altijd brandveilig. Ook krijg je als student vaak flinke korting.

Wat is de waarde van mijn inboedel?

Het belangrijkste is wel dat je de juiste inboedelwaarde verzekert. Het bedrag dat je verzekert is het maximumbedrag dat de verzekeraar uitkeert. Als de kosten hoger uitvallen is het meerdere naar ratio voor eigen rekening. Het maximaal te verzekeren bedrag varieert van 100.00 euro tot 250.000 euro.

Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright