Zakelijk

De e-bike verzekering

Vergelijk goedkope verzekeringen voor je e-bike

Naast de ‘normale’ fietsverzekering, bestaat er ook een e-bike verzekering. E-bikes worden steeds dominanter in het straatbeeld. Meer dan de helft van de verkochte fietsen in 2021, waren namelijk elektrisch. Doordat een elektrische fiets vaak erg duur is, is het verstandig om een goede elektrische fietsverzekering af te sluiten. Op deze pagina vind je onder andere waar de goedkoopste e-bike verzekering van af hangt en welke opties je hebt.

Verschillende soorten e-bikes

Er bestaan veel verschillende soorten e-bikes. De keuze voor een bepaalde e-bike, hangt af waar voor je de fiets wil gebruiken. Een e-bakfiets is niet de juiste fiets als je alleen naar je werk hoeft te fietsen. Door goed te vergelijken en de juiste informatie over je fiets in te vullen, kun je op Verzekering.nl gemakkelijk een goedkope e-bike verzekering afsluiten.

De elektrische bakfietsverzekering

Doordat de populariteit van elektrische fietsen en elektrische bakfietsen, zal het aanbod de komende jaren alleen maar toenemen. Een gemiddelde elektrische bakfiets kost €3.000. Dat is een flinke investering. Daarom is het verstandig om een goede elektrische fietsverzekering af te sluiten. Hierdoor ben je verzekerd tegen schade en andere vervelende gebeurtenissen met je fiets.

De hybride fietsen

De hybride fiets is een mooie tussenweg tussen een elektrische en ‘gewone’ fiets. Door het lichte gewicht, het lichte trappen en de afwezigheid van een grote accu, is de hybride fiets een populaire elektrische fiets. Doordat het geen volledige elektrische fiets is, ligt de prijs ook lager dan voor andere elektrische fietsen. Voor een kwalitatief goede hybride fiets, betaal je €800.

De elektrische sportfiets

De elektrische sportfiets is de elektrische variant van de racefiets. Door een klein motortje in de fiets, kost het minder moeite om grotere afstanden af te leggen.

Dankzij de elektrische sportfiets kun je langer genieten van grote afstanden rijden. De elektrische racefiets kost minimaal €1.500, mits je een kwalitatief goede fiets wil.

De ‘normale’ fietsverzekering

Mocht je een elektrische fiets een te grote investering vinden, dan kun je altijd nog een normale fiets kopen. Bekijk de fietsverzekering pagina, om alle informatie over de verschillende fietsen en verzekeringen te vinden.

Tips tegen diefstal van je dure e-bike

Een e-bike is vaak een relatief dure investering. Het zou daarom erg zonde en vervelend als je e-bike niet goed is verzekerd en hij gestolen wordt. Neem daarom de tijd om je fiets goed op slot te zetten en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Hieronder staan enkele tips:

  • Plaats je e-bike in een goed verlichte en veilige omgeving
  • Maak gebruik van sterke sloten
  • Maak je fiets vast aan een stevige paal

De goedkope e-bike verzekering afsluiten

De premie van een e-bike verzekering verschilt per persoon. Dit komt door de verschillende factoren die de hoogte van de premie bepalen. Zo is ieder zijn situatie anders en resulteert dat in andere premies. Een goedkope elektrische fietsverzekering afsluiten kan door goed te vergelijken. De factoren die de premie beïnvloeden, zijn:

  • De waarde van je e-bike
  • De waarde van je accu
  • Je woonplaats
  • De dekking van je e-bike verzekering

E-bike verzekeringen vergelijken via Verzekering.nl

Op Verzekering.nl kun je een goedkope e-bike verzekering vinden en afsluiten. Door gebruik te maken van handige informatie over de fietsverzekeraars. Ook kun je op Verzekering.nl onafhankelijk verzekeringen vergelijken op basis van criteria die jij belangrijk vindt. Zo vind je de beste elektrische fietsverzekering voor jouw e-bike.

Vergelijk verzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven