Groene kaart nodig voor caravan of camper?

Veelgestelde vragen caravanverzekering


Met de groene kaart, het internationaal verzekeringsbewijs, kun je aantonen dat je voertuig verzekerd is. Met een camper is het nodig om een WA-verzekering af te sluiten. Hierbij krijg je van je verzekeraar een groene kaart om in het buitenland aan te kunnen geven dat de camper verzekerd is. De kaart voor de caravan zelf is niet nodig.

Waarom geen groene kaart nodig voor de caravan?

In Nederland is een WA-verzekering bij je voertuig verplicht. De caravan is altijd WA-meeverzekerd op de autoverzekering. De groene kaart voor de caravan is daardoor overbodig. De politie kan namelijk aan het kenteken van de auto zien of je verzekerd bent. De groene kaart is echter wel handig om mee te nemen in de caravan, hierop staan namelijk telefoonnummers die je kunt bellen bij pech, schade of diefstal. De groene kaart kan handig zijn voor in de caravan, maar is niet nodig.

Uitzonderingen groene kaart caravan

Er zijn uitzonderingen waarbij de groene kaart wél verplicht is voor de caravan. In Duitsland, Polen en Spanje is de groene kaart voor een caravan namelijk nodig wanneer deze zwaarder is dan 750 kg. Deze zware caravans hebben een eigen kenteken. Buiten de EU kan het zijn dat je de groene kaart op papier mee moet hebben. Op dit internationaal verzekeringsbewijs staan bijvoorbeeld gegevens over de verzekeraar, het kenteken van het verzekerde voertuig en de geldigheid van de verzekering.

Caravan-of camperverzekering afsluiten?

Het is goed om uit te zoeken welke verzekering het beste bij jou en je portemonnee past. Daar kunnen wij je mee helpen, want wij vergelijken een groot aantal verzekeraars van caravan-en camperverzekeringen. Op onze website kun je alles lezen over camperverzekeringen en caravanverzekeringen. Wij helpen je graag met objectieve, professionele en vooral onafhankelijke houding met het zoeken naar de goedkoopste verzekering die het beste bij je past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven