Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?

Tips en handige informatie over Reisverzekeringen

Bij welke schades stuurt een verzekeringsmaatschappij een expert?

Insurance

Niet alle schades kunnen afgehandeld worden door een schadeformulier of een telefoontje naar een verzekeraar. Er zijn schades die meer aandacht vereisen en meer diepgang nodig hebben. Hierbij komen dan meestal experts langs die de schade controleren. Bij welke schades komen deze experts eigenlijk langs? En wat doet een expert nou eigenlijk? Deze vragen zullen we verder behandelen in dit artikel.

Een verzekering stuurt een expert om verschillende redenen zoals het bepalen van de hoogte van het schadebedrag of omdat bureaumedewerkers tot slechts een bepaald bedrag schade mogen afwikkelen.

De grens die overschreden moet worden voordat een verzekeraar langskomt ligt bij elke verzekeraar, maar ook per verzekering anders. Als je bijvoorbeeld een schade claimt op je opstalverzekering heb je een hogere expertisegrens dan bij een tegenpartij die iets claimt op je aansprakelijkheidsverzekering. Een expert komt echter ook langs wanneer de oorzaak voor de schade onduidelijk is of wanneer er een hogere offerte is opgesteld door het herstelbedrijf.

Bij een woninginbraak bijvoorbeeld komt een expert langs. Hierdoor kan deze de schade bepalen en neemt deze de schade met je door in een één-op-één gesprek. Indien je al een aannemer hebt ingeschakeld om schade bij inbraak te herstellen kan een expert ook goedkeuring hiervoor geven.

Een expert die niet thuis langskomt is de expert bij autoschade. Deze gaat langs bij de garage of bepaalt de schade door middel van foto’s die worden gestuurd van de schade.

Veel mensen denken dat een expert alleen op pad wordt gestuurd om het schadebedrag zo laag mogelijk te houden. Echter is dit niet het geval. Een expert komt langs voor beide partijen en handelt de schade af naar tevredenheid van beide partijen. Indien je het niet eens bent met de berekening van de schade heb je altijd de vrijheid om een contra-expert in te schakelen die ook een berekening van de schade maakt. Een verzekeraar is verplicht om hieraan mee te werken.

Bij andere vragen is het altijd handig om contact op te nemen met je verzekeringsadviseur die veel vragen of onduidelijkheden duidelijk kan maken.

Autoverzekering afsluiten

Op onze website www.verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke autoverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Klik hier in onze vergelijker voor een autoverzekering die bij u past.

Zorgverzekering controleren voordat je op reis gaat

sign-429419_1280

De periode is weer aangebroken dat veel mensen op vakantie gaan. Het is wel belangrijk dat je goed voorbereid bent voordat je vertrekt naar het buitenland. En het is dan ook handig om je zorgverzekering te controleren voor het vertrek.

Tijdens een vakantie wil natuurlijk niemand ziek worden of gewond raken. De waarheid echter is dat een ongeluk om de hoek kan zijn dan is het wel handig om te weten wat wel of niet vergoed wordt door je zorgverzekering.

Het is dan ook belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Zo is het handig om te weten dat je met een basisverzekering wereldwijd recht hebt op onvoorziene zorg. Bijvoorbeeld als je in Hongarije wordt opgenomen in het ziekenhuis met een armbreuk. Dan worden de ziekenhuiskosten vergoed.

Echter, moet je wel weten dat de zorgverzekeraar bij de vergoeding uitgaat van de zorgkosten in Nederland. Dus als je in een land als Amerika wordt opgenomen in het ziekenhuis is de kans groot dat je moet gaan bijbetalen. Dit komt, omdat de kosten voor zorg in Amerika veel hoger liggen dan in Nederland. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden zodat je voorbereid bent.

Natuurlijk is er ook altijd de mogelijkheid om je bij te verzekeren indien je zorgen maakt om onvoorziene uitgaven in het buitenland. Dit kun je doen door een aanvullende verzekering af te sluiten bij de basisverzekering die je al hebt. Of je kan kiezen voor een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten. Indien je al een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten hebt is de aanvullende verzekering vaak niet meer nodig.

Dus voor het vertrek nog even genoeg informatie verzamelen zodat je zeker bent dat je niet in een onzeker situatie terechtkomt tijdens je vakantie.

Reisverzekering afsluiten

Op onze website www.verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een reisverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke reisverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een reisverzekering die bij u past.