Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?

Tips en handige informatie over Opstalverzekeringen

Onna-onna, de vrouwenverzekeraar stopt

aegon-stopt-onna-onna

Aegon heeft besloten om na 10 jaar op te houden met Onna-onna.

De in 2008 opgerichte Onna-onna was de eerste financiële dienstverlener die zich op vrouwen specialiseerde. Door zich te richten op extra zorg en persoonlijke aandacht probeerde de verzekeraar vrouwen aan te trekken.

Alle lopende autoverzekeringen worden overgenomen door oprichter Aegon. Dat zijn er ongeveer 25.000. Aegon was al de risicodrager en verzorgde ook de schadeafhandeling en acceptatie. Voor de andere verzekeringen wordt er een andere oplossing gezocht. Het in Amsterdam gevestigde kantoor gaat aan het einde van dit kalender jaar sluiten.

Autoverzekering afsluiten

Op onze website www.verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke autoverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Klik hier in onze vergelijker voor een autoverzekering die bij u past.

Bij welke schades stuurt een verzekeringsmaatschappij een expert?

Insurance

Niet alle schades kunnen afgehandeld worden door een schadeformulier of een telefoontje naar een verzekeraar. Er zijn schades die meer aandacht vereisen en meer diepgang nodig hebben. Hierbij komen dan meestal experts langs die de schade controleren. Bij welke schades komen deze experts eigenlijk langs? En wat doet een expert nou eigenlijk? Deze vragen zullen we verder behandelen in dit artikel.

Een verzekering stuurt een expert om verschillende redenen zoals het bepalen van de hoogte van het schadebedrag of omdat bureaumedewerkers tot slechts een bepaald bedrag schade mogen afwikkelen.

De grens die overschreden moet worden voordat een verzekeraar langskomt ligt bij elke verzekeraar, maar ook per verzekering anders. Als je bijvoorbeeld een schade claimt op je opstalverzekering heb je een hogere expertisegrens dan bij een tegenpartij die iets claimt op je aansprakelijkheidsverzekering. Een expert komt echter ook langs wanneer de oorzaak voor de schade onduidelijk is of wanneer er een hogere offerte is opgesteld door het herstelbedrijf.

Bij een woninginbraak bijvoorbeeld komt een expert langs. Hierdoor kan deze de schade bepalen en neemt deze de schade met je door in een één-op-één gesprek. Indien je al een aannemer hebt ingeschakeld om schade bij inbraak te herstellen kan een expert ook goedkeuring hiervoor geven.

Een expert die niet thuis langskomt is de expert bij autoschade. Deze gaat langs bij de garage of bepaalt de schade door middel van foto’s die worden gestuurd van de schade.

Veel mensen denken dat een expert alleen op pad wordt gestuurd om het schadebedrag zo laag mogelijk te houden. Echter is dit niet het geval. Een expert komt langs voor beide partijen en handelt de schade af naar tevredenheid van beide partijen. Indien je het niet eens bent met de berekening van de schade heb je altijd de vrijheid om een contra-expert in te schakelen die ook een berekening van de schade maakt. Een verzekeraar is verplicht om hieraan mee te werken.

Bij andere vragen is het altijd handig om contact op te nemen met je verzekeringsadviseur die veel vragen of onduidelijkheden duidelijk kan maken.

Autoverzekering afsluiten

Op onze website www.verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke autoverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Klik hier in onze vergelijker voor een autoverzekering die bij u past.

Verzekerde wordt bij twijfel in bescherming genomen

verzekerde
Als de polisvoorwaarde niet helder zijn opgesteld en er hierdoor twijfel ontstaat over de schadeafhandeling, krijgt de verzekerde zijn gelijk. Verzekeraars dienen hun polisvoorwaarde glashelder op te stellen om verwarring te voorkomen.

Zo gebeurde onlangs een ongeluk in Utrecht bij de heer Richards in zijn tuin. Het ongeluk gebeurde op een slechte dag, er was sprake was van een heftige storm. Naast het huis van deze meneer stond een grote berk die het door de storm zwaar te verduren kreeg. Na loop van tijd hield de boom het niet meer, hij brak af en viel tegen de neer op de man zijn kassen. Heel vervelend natuurlijk omdat de heer Richards hier zelf niks kon doen.

De man was een liefhebber van het verbouwen van eigen groenten. Hiervoor had hij in zijn tuin speciale kassen laten aanleggen. De kosten voor het aanleggen van deze kassen? Ongeveer € 12.000,-. Een fikse domper voor de heer Richards. Volgens de verzekeraar dekken zij de schade enkel als de boom tegen het huis was aangevallen. In dit geval is er geen schade aan het huis, dus kon hij fluiten naar zijn geld.

De heer Richards liet het er niet bij zitten en stapte naar de Geschillencommissie, een commissie waar u naartoe kunt stappen als u het niet eens bent met de uitspraak van de verzekeringsmaatschappij. Deze commissie brengt een onafhankelijk rapport uit over wie zijn gelijk haalt in dit soort zaken. Zij oordeelde dat de volgende zin: “U bent verzekerd voor schade aan de tuin die hoort bij uw woning” doorslaggevend is voor het wel of niet uitkeren van de schade. De verzekerde werd in het gelijk gesteld en de verzekeraar heeft de schade inmiddels uitgekeerd.

Een verzekeraar dient dus in ieder geval de polis helder op te stellen. Bent u het niet eens met de beoordeling van de verzekeraar? Kunt u voor een onafhankelijk advies altijd terecht bij de Geschillencommissie.

Klik hier voor het vergelijken van uw opstalverzekering.

Asbest aangetroffen in uw huis, wat nu?

asbest

Asbest werd vroeger gebruikt bij het verwerken van veel bouwmaterialen. Hierdoor is het mogelijk dat de stof voorkomt in het dak van uw huis. Asbest is zeer schadelijk voor uw gezondheid, een ramp als deze stof gevonden wordt in uw woning. Het verwijderen van de asbest kan hoog in de kosten oplopen. Wat moet u doen als de stof gevonden wordt in uw huis? De redactie van Verzekering.nl zocht het voor u uit. Lees verder

Hoe maak ik mijn huis inbraak proof?

castle-1789929_960_720

U kunt het zich misschien bijna niet voorstellen, maar toch gebeurt een inbraak vaker dan u denkt. Volgens de cijfers van het CBS wordt er tot 90.000 keer per jaar ingebroken. Dit komt waarschijnlijk als een grote schok binnen, maar is uw huis eigenlijk wel goed beveiligd tegen inbrekers of kunnen ze zo bij u naar binnen lopen? Wist u dat er jaarlijks maar 12% van de inbraken wordt opgelost? Lees verder

Zonnepanelen: inboedel- of opstalverzekering?

zonnepanelen

Nu de zomer in zicht is en het zonnetje steeds vaker tevoorschijn komt zijn zonnepanelen een lucratieve en schone vorm van energieopwekking. De zonnepanelen zijn niet goedkoop om aan te schaffen en te plaatsen, dus is het fijn als je zeker weet dat ze goed verzekerd zijn. Maar, moet je een aparte verzekering voor je zonnepanelen afsluiten of vallen deze onder jouw inboedel-of opstalverzekering? Lees verder