Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?

Tips en handige informatie over Inboedelverzekeringen

Onna-onna, de vrouwenverzekeraar stopt

aegon-stopt-onna-onna

Aegon heeft besloten om na 10 jaar op te houden met Onna-onna.

De in 2008 opgerichte Onna-onna was de eerste financiële dienstverlener die zich op vrouwen specialiseerde. Door zich te richten op extra zorg en persoonlijke aandacht probeerde de verzekeraar vrouwen aan te trekken.

Alle lopende autoverzekeringen worden overgenomen door oprichter Aegon. Dat zijn er ongeveer 25.000. Aegon was al de risicodrager en verzorgde ook de schadeafhandeling en acceptatie. Voor de andere verzekeringen wordt er een andere oplossing gezocht. Het in Amsterdam gevestigde kantoor gaat aan het einde van dit kalender jaar sluiten.

Autoverzekering afsluiten

Op onze website www.verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke autoverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Klik hier in onze vergelijker voor een autoverzekering die bij u past.

Bij welke schades stuurt een verzekeringsmaatschappij een expert?

Insurance

Niet alle schades kunnen afgehandeld worden door een schadeformulier of een telefoontje naar een verzekeraar. Er zijn schades die meer aandacht vereisen en meer diepgang nodig hebben. Hierbij komen dan meestal experts langs die de schade controleren. Bij welke schades komen deze experts eigenlijk langs? En wat doet een expert nou eigenlijk? Deze vragen zullen we verder behandelen in dit artikel.

Een verzekering stuurt een expert om verschillende redenen zoals het bepalen van de hoogte van het schadebedrag of omdat bureaumedewerkers tot slechts een bepaald bedrag schade mogen afwikkelen.

De grens die overschreden moet worden voordat een verzekeraar langskomt ligt bij elke verzekeraar, maar ook per verzekering anders. Als je bijvoorbeeld een schade claimt op je opstalverzekering heb je een hogere expertisegrens dan bij een tegenpartij die iets claimt op je aansprakelijkheidsverzekering. Een expert komt echter ook langs wanneer de oorzaak voor de schade onduidelijk is of wanneer er een hogere offerte is opgesteld door het herstelbedrijf.

Bij een woninginbraak bijvoorbeeld komt een expert langs. Hierdoor kan deze de schade bepalen en neemt deze de schade met je door in een één-op-één gesprek. Indien je al een aannemer hebt ingeschakeld om schade bij inbraak te herstellen kan een expert ook goedkeuring hiervoor geven.

Een expert die niet thuis langskomt is de expert bij autoschade. Deze gaat langs bij de garage of bepaalt de schade door middel van foto’s die worden gestuurd van de schade.

Veel mensen denken dat een expert alleen op pad wordt gestuurd om het schadebedrag zo laag mogelijk te houden. Echter is dit niet het geval. Een expert komt langs voor beide partijen en handelt de schade af naar tevredenheid van beide partijen. Indien je het niet eens bent met de berekening van de schade heb je altijd de vrijheid om een contra-expert in te schakelen die ook een berekening van de schade maakt. Een verzekeraar is verplicht om hieraan mee te werken.

Bij andere vragen is het altijd handig om contact op te nemen met je verzekeringsadviseur die veel vragen of onduidelijkheden duidelijk kan maken.

Autoverzekering afsluiten

Op onze website www.verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke autoverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Klik hier in onze vergelijker voor een autoverzekering die bij u past.

Eisen van een verzekeraar bij brand

alarm-316542_1280

Het is belangrijk dat je preventiemaatregelen neemt om schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Hierbij gaat het om de eisen die een verzekeraar stelt aan een bedrijf en niet de eigen inzicht van een persoon.

Steeds meer verzekeraars eisen dat er maatregelen worden genomen om bijvoorbeeld een brand snel te kunnen voorkomen of te beperken. Daarom is het belangrijk om een brandblusser of een brandslang binnen het pand te hebben.

Echter, is het houden van blusmiddelen niet het enige waar op gelet moet worden. Deze middelen moeten ook gecontroleerd worden en gecertificeerd zijn voordat een verzekeringsmaatschappij akkoord gaat met een verzekering. Vooral bij bedrijfspanden is dit erg belangrijk en is het zelfs verplicht om blusmiddelen te hebben. Verzekeringsmaatschappijen accepteren deze blusmiddelen alleen indien deze worden gecontroleerd en bijgehouden door gecertificeerde installatie- en onderhoudsbedrijven. Alleen dan wordt er een verzekering afgesloten. Dit is de reden waarom je voor een gecertificeerde installatie- en onderhoudsbedrijven moet kiezen. Een voorbeeld is KIWA een bedrijf dat is gespecialiseerd in het controleren en certificeren van blusmiddelen.
Draagbare en verrijdbare blusmiddelen dienen één keer in de twee jaar te worden gecontroleerd. Dit moet gebeuren volgens de richtlijnen van draagbare toestellen. Het wordt echter aangeraden dat deze jaarlijks worden gecontroleerd.

Brandslanghaspels dienen jaarlijks te worden gecontroleerd door een gecertificeerd bedrijf. Hiervoor gelden de normen van brandslanghaspel. De droge buisleidingen dienen één keer in de vijf jaar te worden gecontroleerd.

Indien een bedrijf voldoet aan deze eisen dan pas krijgt het bedrijf een certificaat en dan wordt er een verzekering behouden.

Inboedelverzekering afsluiten

Op onze website www.verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een inboedelverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke inboedelverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Klik hier in onze vergelijker voor een inboedelverzekering die bij u past.

Zijn mijn spullen verzekerd bij een dagje uit?

Zijn mijn spullen verzekerd bij een dagje uit?

De zomer komt er weer aan. Dit betekent ook dat veel Nederlanders erop uit gaan. Een dagje naar een pretpark, naar de dierentuin of naar het strand. Maar deze dag kan vervelend eindigen als uw spullen gestolen worden of als u uw spullen kwijtraakt. Maar zijn uw spullen bij een dagje weg eigenlijk verzekerd? In deze webblog leggen we dit aan u uit. Lees verder