Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?

Blog

Onna-onna, de vrouwenverzekeraar stopt

aegon-stopt-onna-onna

Aegon heeft besloten om na 10 jaar op te houden met Onna-onna.

De in 2008 opgerichte Onna-onna was de eerste financiële dienstverlener die zich op vrouwen specialiseerde. Door zich te richten op extra zorg en persoonlijke aandacht probeerde de verzekeraar vrouwen aan te trekken.

Alle lopende autoverzekeringen worden overgenomen door oprichter Aegon. Dat zijn er ongeveer 25.000. Aegon was al de risicodrager en verzorgde ook de schadeafhandeling en acceptatie. Voor de andere verzekeringen wordt er een andere oplossing gezocht. Het in Amsterdam gevestigde kantoor gaat aan het einde van dit kalender jaar sluiten.

Autoverzekering afsluiten

Op onze website www.verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke autoverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Klik hier in onze vergelijker voor een autoverzekering die bij u past.

Bij welke schades stuurt een verzekeringsmaatschappij een expert?

Insurance

Niet alle schades kunnen afgehandeld worden door een schadeformulier of een telefoontje naar een verzekeraar. Er zijn schades die meer aandacht vereisen en meer diepgang nodig hebben. Hierbij komen dan meestal experts langs die de schade controleren. Bij welke schades komen deze experts eigenlijk langs? En wat doet een expert nou eigenlijk? Deze vragen zullen we verder behandelen in dit artikel.

Een verzekering stuurt een expert om verschillende redenen zoals het bepalen van de hoogte van het schadebedrag of omdat bureaumedewerkers tot slechts een bepaald bedrag schade mogen afwikkelen.

De grens die overschreden moet worden voordat een verzekeraar langskomt ligt bij elke verzekeraar, maar ook per verzekering anders. Als je bijvoorbeeld een schade claimt op je opstalverzekering heb je een hogere expertisegrens dan bij een tegenpartij die iets claimt op je aansprakelijkheidsverzekering. Een expert komt echter ook langs wanneer de oorzaak voor de schade onduidelijk is of wanneer er een hogere offerte is opgesteld door het herstelbedrijf.

Bij een woninginbraak bijvoorbeeld komt een expert langs. Hierdoor kan deze de schade bepalen en neemt deze de schade met je door in een één-op-één gesprek. Indien je al een aannemer hebt ingeschakeld om schade bij inbraak te herstellen kan een expert ook goedkeuring hiervoor geven.

Een expert die niet thuis langskomt is de expert bij autoschade. Deze gaat langs bij de garage of bepaalt de schade door middel van foto’s die worden gestuurd van de schade.

Veel mensen denken dat een expert alleen op pad wordt gestuurd om het schadebedrag zo laag mogelijk te houden. Echter is dit niet het geval. Een expert komt langs voor beide partijen en handelt de schade af naar tevredenheid van beide partijen. Indien je het niet eens bent met de berekening van de schade heb je altijd de vrijheid om een contra-expert in te schakelen die ook een berekening van de schade maakt. Een verzekeraar is verplicht om hieraan mee te werken.

Bij andere vragen is het altijd handig om contact op te nemen met je verzekeringsadviseur die veel vragen of onduidelijkheden duidelijk kan maken.

Autoverzekering afsluiten

Op onze website www.verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke autoverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Klik hier in onze vergelijker voor een autoverzekering die bij u past.

Autorijden met een verlopen rijbewijs

mercedes-841465_960_720

Zoals veel mensen weten is een rijbewijs 10 jaar geldig. De kans dat je onthoudt wanneer deze precies verloopt is klein. Daarom krijg je automatisch een bericht van de overheid waarin wordt aangegeven hoelang hij nog geldig is. Maar wat als je het bericht over het hoofd ziet. Welke gevolgen zijn eraan verbonden?

Naast het feit dat je bij het rijden van een auto met een verlopen rijbewijs een forse boete kan krijgen is er ook een ander probleem waar we later op terugkomen. De boete die je kan krijgen voor het rijden met een verlopen rijbewijs is 90 euro. Indien je rijbewijs langer dan een jaar is verlopen bedraagt de boete zelfs 340 euro.

Wat veel mensen echter niet weten is dat je ook niet verzekerd bent wanneer je aan het rijden bent met een verlopen rijbewijs. Dit betekent dat je bij een botsing de schade aan je auto zelf moet betalen. Echter niet alleen je eigen auto, maar ook de schade die is ontstaan bij de tegenpartij. Dit kan natuurlijk een dure grap worden. Daarom is het handig om van te voren je rijbewijs aan te vragen

Om goed op de hoogte te blijven kan je natuurlijk naar de site van de overheid. Het is belangrijk dat je de mail bijhoudt zodat je niet in een dilemma komt door een verlopen rijbewijs. Als je toch te laat bent kan je kiezen voor een spoedaanvraag echter betaal je hier wel een paar tientjes extra. Daarna duurt het nog 2 hele werkdagen voordat je je rijbewijs kan ophalen. Dus om een soortgelijk probleem te voorkomen is het natuurlijk handig om de verloopdatum goed in de gaten te houden en op tijd een aanvraag in te dienen.

Autoverzekering afsluiten

Op onze website www.verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke autoverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Klik hier in onze vergelijker voor een autoverzekering die bij u past.

Eisen van een verzekeraar bij brand

alarm-316542_1280

Het is belangrijk dat je preventiemaatregelen neemt om schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Hierbij gaat het om de eisen die een verzekeraar stelt aan een bedrijf en niet de eigen inzicht van een persoon.

Steeds meer verzekeraars eisen dat er maatregelen worden genomen om bijvoorbeeld een brand snel te kunnen voorkomen of te beperken. Daarom is het belangrijk om een brandblusser of een brandslang binnen het pand te hebben.

Echter, is het houden van blusmiddelen niet het enige waar op gelet moet worden. Deze middelen moeten ook gecontroleerd worden en gecertificeerd zijn voordat een verzekeringsmaatschappij akkoord gaat met een verzekering. Vooral bij bedrijfspanden is dit erg belangrijk en is het zelfs verplicht om blusmiddelen te hebben. Verzekeringsmaatschappijen accepteren deze blusmiddelen alleen indien deze worden gecontroleerd en bijgehouden door gecertificeerde installatie- en onderhoudsbedrijven. Alleen dan wordt er een verzekering afgesloten. Dit is de reden waarom je voor een gecertificeerde installatie- en onderhoudsbedrijven moet kiezen. Een voorbeeld is KIWA een bedrijf dat is gespecialiseerd in het controleren en certificeren van blusmiddelen.
Draagbare en verrijdbare blusmiddelen dienen één keer in de twee jaar te worden gecontroleerd. Dit moet gebeuren volgens de richtlijnen van draagbare toestellen. Het wordt echter aangeraden dat deze jaarlijks worden gecontroleerd.

Brandslanghaspels dienen jaarlijks te worden gecontroleerd door een gecertificeerd bedrijf. Hiervoor gelden de normen van brandslanghaspel. De droge buisleidingen dienen één keer in de vijf jaar te worden gecontroleerd.

Indien een bedrijf voldoet aan deze eisen dan pas krijgt het bedrijf een certificaat en dan wordt er een verzekering behouden.

Inboedelverzekering afsluiten

Op onze website www.verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een inboedelverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke inboedelverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Klik hier in onze vergelijker voor een inboedelverzekering die bij u past.

Zorgverzekering controleren voordat je op reis gaat

sign-429419_1280

De periode is weer aangebroken dat veel mensen op vakantie gaan. Het is wel belangrijk dat je goed voorbereid bent voordat je vertrekt naar het buitenland. En het is dan ook handig om je zorgverzekering te controleren voor het vertrek.

Tijdens een vakantie wil natuurlijk niemand ziek worden of gewond raken. De waarheid echter is dat een ongeluk om de hoek kan zijn dan is het wel handig om te weten wat wel of niet vergoed wordt door je zorgverzekering.

Het is dan ook belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Zo is het handig om te weten dat je met een basisverzekering wereldwijd recht hebt op onvoorziene zorg. Bijvoorbeeld als je in Hongarije wordt opgenomen in het ziekenhuis met een armbreuk. Dan worden de ziekenhuiskosten vergoed.

Echter, moet je wel weten dat de zorgverzekeraar bij de vergoeding uitgaat van de zorgkosten in Nederland. Dus als je in een land als Amerika wordt opgenomen in het ziekenhuis is de kans groot dat je moet gaan bijbetalen. Dit komt, omdat de kosten voor zorg in Amerika veel hoger liggen dan in Nederland. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden zodat je voorbereid bent.

Natuurlijk is er ook altijd de mogelijkheid om je bij te verzekeren indien je zorgen maakt om onvoorziene uitgaven in het buitenland. Dit kun je doen door een aanvullende verzekering af te sluiten bij de basisverzekering die je al hebt. Of je kan kiezen voor een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten. Indien je al een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten hebt is de aanvullende verzekering vaak niet meer nodig.

Dus voor het vertrek nog even genoeg informatie verzamelen zodat je zeker bent dat je niet in een onzeker situatie terechtkomt tijdens je vakantie.

Reisverzekering afsluiten

Op onze website www.verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een reisverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke reisverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een reisverzekering die bij u past.

Nieuwe markten voor verzekeraars

statistics-76197_1920

De laatste jaren heeft bij veel landen een positieve groei plaatsgevonden binnen de eigen markten. Doordat de landen nieuwe mogelijkheden hebben zorgt dit ervoor dat de economie groeit. Echter zijn er nog landen die de economische groei niet hebben doorgemaakt of juist aan het begin hiervan zijn. Dit zijn landen die veel potentieel hebben en bedrijven veel kansen bieden om door te groeien.

Twee landen die een beginnende groei doormaken zijn Bangladesh en Tanzania. Dit zijn de nieuw opkomende markten ook wel frontier markets genoemd. Dit zijn markten die veel groei doormaken doordat er economische groei plaatsvindt en het zijn markten die zorgen voor een nieuwe laag consumenten. Daarom worden dit ook wel frontier markten genoemd. Dit zorgt ervoor dat bedrijven in landen zoals Nederland een nieuwe geografische markt hebben om erop in te spelen. Deze twee markten zijn vooral interresant voor verzekeringsmaatschappijen aangezien de meeste mensen in deze landen voor het eerst een verzekering zullen afsluiten.

Dit geld ook voor de bankensector aangezien er veel mensen ook voor het eerst een bankrekening openen vanwege de economische groei. Er is minder vertrouwen in grondstoffenbedrijven, omdat deze te veel afhankelijk zijn van de internationale markt vergeleken met andere bedrijven.

Wat het aantrekkelijker maakt voor bedrijven om in de frontier markets te investeren is dat deze markten ook minder reageren op internationale schokken. Een voorbeeld is de aankondiging van de Amerikaanse president Trump. Veel bedrijven en organisaties dachten dat dit nadelig zou uitpakken voor frontier markets echter was dit niet het geval. De beurzen op de frontier markets hebben nauwelijks gereageerd op de verkiezingen van Trump.

Bedrijven die zich vooral richten op de consumentenmarkt hebben een grote kans op succes, omdat er een verandering plaatsvindt in de structuur van bevolking. Zo is er een grote middenklasse op komst bij de frontier markets die ervoor zal zorgen dat de consumptie sterk gaat groeien. In Azië wordt een groei van maar liefst 6,4% verwacht over de jaren 2017 en 2018. In Afrika vormt zich ook een soortgelijk beeld zo begint de economie in landen zoals Kenia, Botswana en Ethiopië ook sterk te groeien.

Autoverzekering afsluiten

Op onze website www.verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke autoverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Klik hier in onze vergelijker voor een autoverzekering die bij u past.

De mooiste dag van uw leven

De mooiste dag van uw leven

Uw trouwdag is natuurlijk niet zomaar een dag, het is de mooiste dag van uw leven. U hoopt natuurlijk dat deze dag vlekkeloos verloopt en dat u en uw partner een perfecte dag gaan hebben. Helaas heeft u dat niet altijd zelf in de hand. Er kunnen altijd ongelukken gebeuren of om andere redenen kunnen zaken anders lopen dan gepland. Toch kunt u een aantal maatregelen nemen om deze risico’s te beperken. Lees verder