Wat kost het verzekeren van een auto?

Autoverzekering vergelijken


Start met kiezen

Wat kost het verzekeren van een auto?

Wat kost het verzekeren van een auto?

Moet ik mijn auto verzekeren?

Het verzekeren van je auto is in Nederland wettelijk verplicht. Wanneer je over een auto beschikt, dan moet je volgens de wet je auto minimaal WA verzekeren. Met een WA verzekering ben je verzekerd voor schade die je toebrengt aan de auto van een ander en hun bezittingen. Naast een WA verzekering heb je ook de optie om jouw auto te verzekeren met de WA beperkt casco of allrisk verzekering. Welke verzekering je nodig hebt is volledig afhankelijk van jouw voorkeur en het type auto dat je hebt. Over het algemeen wordt er aangeraden om auto’s die 10 jaar en ouder zijn te verzekeren met een WA verzekering.

Wat kost een autoverzekering voor mij?

De kosten voor een autoverzekering zijn verschillend per individu. Factoren die een rol spelen bij de berekening van je premie zijn: Je leeftijd, bouwjaar van je auto, aantal schadevrije jaren, woonplaats en aantal te rijden kilometers per jaar. Wil jij weten wat de kosten van de autoverzekering voor jou zullen zijn? Bezoek dan gerust Verzekering.nl. Door de vergelijker op Verzekering.nl in te vullen, kun je de goedkoopste premies voor je auto vinden en vergelijken. Bezoek onze site en bekijk de autoverzekering die het beste bij jouw wensen en behoeften aansluit.

Ik heb geen rijbewijs. Kan ik alsnog een autoverzekering afsluiten?

Over het algemeen kun je je auto niet verzekeren als je niet over een rijbewijs bezit. De meeste verzekeraars accepteren je dus niet, als je een autoverzekering wilt afsluiten zonder rijbewijs. Er zijn echter wel een aantal uitzonderingen. Je kan een autoverzekering afsluiten zonder rijbewijs:

-Wanneer je rijbewijs is ingevorderd.

-Wanneer je rijbewijs is verlopen.

-Wanneer je je rijbewijs nog geleverd moet krijgen.

Vergelijk de goedkoopste verzekeringen op Verzekering.nl

Vergelijk autoverzekering

Ben je opzoek naar een autoverzekering? Zoek dan niet verder. Vergelijk de goedkoopste autoverzekeringen via Verzekering.nl. Via onze site kun je een groot aanbod aan goede autoverzekeringen vinden. Wij hebben samenwerkingsverbanden met veel verzekeraars over heel Nederland, waardoor jij kunt profiteren van een ruim aanbod. Vul de vergelijker op Verzekering.nl in en vind de autoverzekering die het beste bij jou past. Vergelijk snel en eenvoudig de goedkoopste verzekeringen via Verzekering.nl.

Autoverzekeringen vergelijken

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven