Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Wat heb je nodig voor het afsluiten van een autoverzekering?

Antwoord

Voor het afsluiten van een autoverzekering, heb je een aantal gegevens nodig. Bekijk hieronder wat je bij de hand moet hebben wanneer je je verzekering gaat afsluiten:

  • Het kenteken van je auto
  • Je geboortedatum
  • Je adres
  • Het aantal schadevrije jaren
  • Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt
  • De meldcode van de auto

Aantal schadevrije jaren

Het aantal schadevrije jaren vind je op de polis van je huidige verzekering en hangt samen met je positie op de bonus malus ladder. Hoe meer jaren je zonder schade hebt gereden hoe goedkoper je premie.

Aantal kilometers per jaar

Hoe meer je met je auto rijdt, hoe meer kans op schade. Daarom willen autoverzekeraars weten hoeveel kilometers je per jaar aflegt met je auto.

Meldcode

De meldcode van je auto is een uniek nummer dat iedere auto heeft. Je vindt dit nummer op het deel 1B van je kentekenbewijs.

Welke dekking kies je?

Je moet ook weten welke dekking je kiest. Je kunt kiezen uit een WA-verzekering, een WA Beperkt Cascoverzekering of een WA Volledig Cascoverzekering (allrisk). Wanneer je in het bezit bent van een auto ben je verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Deze verzekering vergoedt schade die je bij een ander veroorzaakt. De WA beperkt casco verzekering dekt alle schade die je veroorzaakt bij een ander, en ook een aantal schadeoorzaken zoals ruitschade, diefstal en schade door extreme weersomstandigheden. De WA volledig casco is de meest uitgebreide soort verzekering en dekt de schade die je veroorzaakt bij anderen, maar ook schade die je is aangedaan en schade die je bij jezelf veroorzaakt door je eigen schuld.


Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright