Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Mag je de dekking van je autoverzekering wijzigen?

Antwoord

Wijzigen kan altijd, maar je premie verandert ook

Je mag altijd de dekking van je autoverzekering wijzigen. Dit heeft natuurlijk wel gevolgen voor de premie van je verzekering. Als je de dekking gaat uitbreiden zal je premie stijgen en als je de dekking naar beneden bijstelt zal je premie dalen. Bij sommige verzekeraars kun je alleen je dekking aanpassen aan het einde van je contractperiode, dit gaat dan vaak om het bijstellen naar een lagere dekking. Mocht je je dekking willen uitbreiden, dan kan dit vaak wel tussentijds, vaak is er dan ook geen sprake van een vaste contractperiode. Je zal de voorwaarden van je verzekering moeten nagaan hoe jouw verzekeraar hiermee omgaat.

Je autoverzekering tijdelijk stopzetten?

Je kan ook je verzekering tijdelijk opschorten. Dit kan handig zijn als je je auto een tijd niet gaat gebruiken. Het voordeel van tijdelijk opschorten ten opzichte van compleet opzeggen, is dat je schadevrije jaren voor 3 jaar geldig blijven in plaats van 1 jaar. Ook gaat je verzekering direct weer van start als je je auto weer in gebruik neemt. Het belangrijkste is dus dat je goed bekijkt wat voor jouw situatie de beste oplossing is.

Verzekering.nl vergelijkt autoverzekeringen voor jou

Ben je benieuwd naar welke autoverzekering het beste past bij jou? Verzekering.nl vergelijkt voor jou alle autoverzekeringen en geeft je inzicht in de verschillende soorten dekking en de bijbehorende voorwaarden. We beantwoorden niet alleen vragen over autoverzekeringen, maar ook veelgestelde vragen op het gebied van allerlei andere verzekeringen.

Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright