Rechtsbijstandsverzekering auto

Rechtsbijstandsverzekering auto

Je hebt vast wel eens de term rechtsbijstandsverzekering voorbij horen komen. Maar wat is een rechtsbijstandsverzekering auto nou eigenlijk? Wanneer je een autoverzekering wilt afsluiten, is het mogelijk om een aanvullende dekking voor rechtsbijstand af te sluiten voor je motorrijtuig. Wanneer je gebruik maakt van een rechtsbijstand autoverzekering, heb je recht op deskundige rechtshulp, als ook juridisch advies. Het afsluiten van deze dekking kan vrij goed van pas komen, als je te maken krijgt met een rechtszaak, dat een conflict over je auto betreft. Wil je meer weten over de rechtsbijstandsverzekering voor motorrijtuigen? Lees dan gerust verder.

Waarom heb ik een rechtsbijstandsverzekering auto nodig?

een rechtsbijstand autoverzekering kan nuttiger zijn dan je denkt. Bij juridische problemen of andere vervelende situaties op de weg, kan deze dekking je de nodige steun in je rug bieden. Om het allemaal overzichtelijk te maken hebben we hieronder een aantal redenen weergegeven waarom een rechtsbijstandsverzekering auto handig is:

1. Meningsverschil tussen jezelf en je verzekeraar. Het kan soms voorkomen dat je een meningsverschil hebt met je verzekeraar over je ingediende claim. Een dekking voor verkeersrechtbijstand kan je helpen om deze geschillen op te lossen.

2. Meningsverschil tussen jezelf en andere partij. Bij een ongeluk zijn er vaak meerdere partijen betrokken. Soms is de situatie iets ingewikkelder dan normaal, waardoor één schuldige aanwijzen moeilijk is. Met deze verzekering kun je echter juridische hulp krijgen, als het geschil uitgevochten moet worden met een rechtszaak.

3. De hoge kosten van Juridische hulp. Wanneer je in een ongeluk belandt, kan er juridische hulp ingeschakeld worden bij een geschil. De kosten van bijvoorbeeld een advocaat huren kunnen vrij hoog zijn. Om jezelf in te dekken tegen deze hoge kosten, kun je deze extra dekking afsluiten.

Wat zijn de kosten voor een rechtsbijstand autoverzekering?

Je kunt zelf kiezen of je wel of niet een aanvullende rechtsbijstandsverzekering auto afsluit. Maar hoe duur is deze dekking? Over het algemeen is een aanvullende verkeersrechtsbijstandsverzekering zeer betaalbaar. Wat deze dekking precies kost, is verschillend per verzekeraar. Gemiddeld kun je al een rechtsbijstandsverzekering auto afsluiten voor enkele euro’s per maand. Als je een goed inzicht wilt hebben in je premie, dan kun je met behulp van onze vergelijkingstool precies zien wat de kosten voor jouw situatie zullen zijn. Daarnaast kun je diverse dekkingen vergelijken met elkaar, zodat je de goedkoopste verzekeringen kunt vinden.

Wanneer is een rechtsbijstandsverzekering voor mijn auto overbodig?

Een rechtsbijstandsverzekering auto is niet altijd nodig. In het geval dat je al een verkeersrechtsbijstandsverzekering hebt afgesloten bijvoorbeeld, hoef je geen rechtsbijstandsverzekering voor je auto af te sluiten. Met een verkeersrechtsbijstandverzekering ben je namelijk niet alleen gedekt voor conflicten die ontstaan als voetganger of fietser, maar ook voor conflicten als bestuurder van een auto.

Vergelijk rechtsbijstandsverzekeringen voor mijn auto

Vergelijk autoverzekeringen

Scroll naar boven