Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Auto direct verzekeren

Verzeker je auto direct

Als je een nieuwe of tweedehands auto koopt moet je de auto direct verzekerd zijn als je de weg op wilt. Je mag niet zonder verzekering rijden op de openbare weg. Dit staat vast in de Nederlandse wet. Mocht je wel onverzekerd rondrijden en je raakt betrokken bij een ongeval, dan ben je zelfverantwoordelijk voor de eventuele kosten die je maakt. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Via verzekering.nl kan je direct een autoverzekering afsluiten voor je de auto bij de verzekeraar die het beste past bij jouw situatie.

Stel je zoekcriteria in

Allereerst hebben we wat gegevens nodig van je (nieuwe) auto. Na het invoeren van deze gegevens in de vergelijker laten we jou zien welke autoverzekering het best bij jouw past.

WA, WA beperkt casco of All-risk?

De staat van je auto heeft ook invloed op de premie van uw autoverzekering. Hoe uitgebreider de verzekering die je wilt, hoe meer je logischerwijs betaalt. Een aansprakelijkheidsverzekering (WA) is bijvoorbeeld meestal de goedkoopste en een all-risk autoverzekering is de duurste. Daartussenin zit de WA beperkt casco.

Laat je bij het kiezen van de dekking niet alleen leiden door de premie die je per maand moet betalen. Als je een uitgebreide (en misschien onnodige) verzekering kiest, kan dat je een hoop geld per maand kosten. Andersom is onderverzekerd rondrijden ook niet handig wanneer je schade rijdt en uiteindelijk zelf de portemonnee moet trekken. Daarom geldt er een soort vuistregel wanneer je moet kiezen tussen een WA, WA beperkt casco of een All-risk verzekering. Over het algemeen geldt:

  • Auto ouder dan 10 jaar: WA verzekering
  • Auto tussen 6–10 jaar oud: WA beperkte casco
  • Auto jonger dan 5 jaar: All Risk

Ben je meteen volledig verzekerd met een voorlopige dekking?

Als wij de aanvraag hebben ontvangen ingediend via onze vergelijker, ontvangt je zo snel mogelijk een e-mail met daarin de bevestiging en de status van de aanvraag. In de meeste gevallen betekent dit dat je een voorlopig dekking krijgt toegewezen. Is dit het geval? Dan is je auto direct verzekerd en kan je de openbare weg op. Het kan ook zijn dat de aanvraag is afgewezen. Wanneer dat zo is, dan heb je geen geldige autoverzekering en mag je nog niet de openbare weg.

Kan mijn aanvraag geweigerd worden?

Het is mogelijk dat een verzekeraar je aanvraag voor een autoverzekering weigert. Een afwijzing kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld wanbetaling, een strafblad of een teveel aan schadeclaims in het verleden. De verzekeraar moet een weigering altijd schriftelijk onderbouwen met een goede reden. Het kan zijn dat je bij een andere verzekeraar wel gewoon een verzekering kunt afsluiten. Word je bij meerdere verzekeringen geweigerd, dan kun je terecht bij de Vereende. Dit is een verzekeringsmaatschappij die is opgericht door verschillende verzekeraars voor mensen die een hoog risico vormen. Houd er wel rekening mee dat de premie voor een verzekering bij de Vereende veel hoger ligt dan bij andere verzekeraars.

Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright