Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?

Caravanverzekering

Caravanverzekering
Een caravan is vaak een prijzige investering en daarom kan het handig zijn om daar een verzekering voor af te sluiten. Er zijn verschillende verzekeraars die deze verzekering aanbieden. Het is echter niet verplicht, zoals bij auto’s of andere motorrijtuigen, om een verzekering voor je caravan af te sluiten. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende modellen: toercaravans, stacaravans en vouwwagens. Ook kan er meestal de keuze worden gemaakt of de caravan tegen nieuwwaarde of tegen dagwaarde wordt verzekerd. Als ervoor wordt gekozen om de caravan tegen de nieuwwaarde te verzekeren is dit uiteraard wel duurder dan als dat tegen de dagwaarde wordt gedaan. Een caravan kan, net als een auto of ander motorrijtuig, op drie manieren verzekerd worden, namelijk: WA, WA met beperkt Casco en WA met volledig Caso (ook wel Allrisk genoemd). Soms kun je deze verzekering uitbreiden met bijvoorbeeld een verzekeringen tegen hagelschade of een inboedelverzekering.
Toercaravan
Een toercaravan is een caravan die voor wordt getrokken door een motorrijtuig. Vaak is dit een auto. De toercaravan wordt vaak meegenomen op vakantie en mag over de weg worden vervoerd. Een toercaravan lijkt vaak op een klein huis op wielen. Er zitten bedden en een tafel ingebouwd en soms zelfs een wc en een douche.
Stacaravan
Een stacaravan is een caravan die voor langere tijd op dezelfde plek staat en niet zomaar op elk tijdstip en door elk motorrijtuig vervoerd mag worden. Dit mag maar 1 keer per jaar. De stacaravan wordt sinds eind jaren ‘90 als ontroerend goed gezien. Sommige verzekeraars rekenen de stacaravan dan ook onder het kopje “tweede huis” en zullen je tijdens het afsluiten adviseren om een woonhuisverzekering af te sluiten voor de stacaravan. Andere verzekeraars rekenen de caravan gewoon onder de caravanverzekering.
Vouwwagen
Een vouwwagen kan eigenlijk gezien worden als een grote, luxe tent op wielen. De vouwwagen is niet van hard, stevig materiaal als een toer- of stacaravan, maar van tentdoek of een andere stof. Een vouwwagen wordt ingeklapt en vervoerd op een soort kar die je achter een motorrijtuig spant. Vaak zijn vouwwagens van alle gemakken voorzien, zoals slaapplekken, een vloer en soms zelfs een keuken. De vouwwagen bevat geen wc of douche.

Caravan

Tags:

Terug naar het overzicht